Covid-19 voucher voorwaarden

Wij begrijpen dat u veel vragen heeft. Hieronder vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen en antwoorden die u daarbij kunnen helpen. Wij zorgen ervoor dat deze regelmatig worden bijgewerkt. Wij danken u hartelijk voor uw begrip. 

Door het wereldwijde karakter van de uitbraak van het Coronavirus zijn onvoorziene veranderingen in de regelgeving op het gebied van internationale reizen van kracht geworden. 

Volgens de opgestelde rapporten wordt de uitbraak in de gaten gehouden en worden er wereldwijd maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Bij Beaujean Vacances staat uw gezondheid en veiligheid voorop. Als Beaujean Vacances hebben we veranderingen in ons beleid ingevoerd om het omboeken van reizen voor onze gasten gemakkelijker te maken. 

Wij raden u aan om op de hoogte te blijven van de richtlijnen van het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie en daarnaar te handelen.


Boekingen in gebieden met een reisbeperking of samenkomst-verbod

Als u een boeking heeft in een gebied met een reisbeperking of samenkomst-verbod, wordt uw boeking door Beaujean Vacances automatisch omgezet in een voucher. U ontvangt per e-mail een voucher met het reeds door u betaalde bedrag. Meer informatie over deze voucher* lees je hieronder.

Deze voucher kan gebruikt worden om een nieuwe vakantie te boeken volgens onderstaande voorwaarden.

*Wat is een voucher?

Een voucher is een digitaal tegoed bij Beaujean Vacances, waarmee je een nieuwe boeking kunt maken. Deze voucher is tot stand gekomen door de HISWA-RECRON, de Nederlandse brancheorganisatie voor o.a. vakantiewoningen, in het leven geroepen voor alle geannuleerde boekingen in verband met het Coronavirus.

Vanwege de bijzondere situatie waar we mee te maken hebben, biedt de HISWA-RECRON zijn deelnemers, zoals Beaujean Vacances de mogelijkheid om een corona-voucher* uit te geven en moedigt het de consumenten aan om van deze voucher gebruik te maken. Beaujean Vacances biedt dezelfde regeling uniform aan voor de Belgische en Duitse vakantiewoningen.

1. Hoe ontvang ik mijn voucher?

Indien wij u de voucher hebben beloofd sturen wij u deze per e-mail. Controleer ook aub uw ‘ongewenste e-mail’-box mocht u deze nog niet ontvangen hebben.

2. Wat is het bedrag van de voucher?

Het bedrag van de voucher is het totale bedrag dat reeds is betaald voor uw huidige boeking.

 3. Ik wil geen voucher, kan ik in plaats daarvan mijn geld terugkrijgen?

De boeking wordt omgezet in de voucher. Indien u de voucher niet heeft ingewisseld binnen de geldigheidsduur, krijgt u na de vervaldatum alsnog de voucherwaarde gerestitueerd.

4. Waarom gebruikt Beaujean Vacances vouchers?

We beseffen dat we, onder normale omstandigheden, in geval van een annulering door Beaujean Vacances het reeds betaalde bedrag zouden moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat we van mening zijn dat het gerechtvaardigd is om een uitzondering te maken. Wij worden hierin gesteund door de HISWA-RECRON en dit systeem is getoetst door de ACM, de ANWB en het ministerie van EZ. Ook de ANVR en het SGR bieden een soortgelijke regeling aan. In feite staat deze procedure gelijk aan de mogelijkheid om kosteloos om te boeken, zoals momenteel door andere vakantiewoningaanbieders en verschillende luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties wordt gedaan. Wij rekenen op uw begrip.

5. Mag er een vervaldatum op deze voucher staan?

Ja, het is toegestaan om een vervaldatum op de voucher te vermelden. Dit is 1 jaar na de aankomstdatum van de originele boeking.

6. Is deze voucher overdraagbaar aan een andere persoon?

Helaas kan deze voucher alleen gebruikt worden door de hoofdboeker, omdat deze voucher is gekoppeld aan de hoofdboeker.

7. Wat is de vervaldatum van deze voucher?

De voucher is geldig is tot 1 jaar na de aankomstdatum van de originele boeking, dat is op dit moment dus nog ruim een jaar om deze voucher te verzilveren in dezelfde vakantiewoning met een aankomst tot en met uiterlijk 30-9-2021. Controleer ook aub uw ‘ongewenste e-mail’-box mocht u deze nog niet ontvangen hebben.

8. Wat als de nieuw geboekte periode goedkoper is dan het bedrag op mijn voucher?

Indien de nieuw geboekte boeking goedkoper is, krijgt u het verschil niet terug. Maar wordt dit restant omgezet in een recreatievoucher te gebruiken bij een volgende boeking.

9. Wat als de nieuw geboekte vakantiewoning meer kost dan het bedrag op mijn voucher?

In het geval dat u een nieuwe boeking heeft gemaakt die meer kost dan het bedrag op uw voucher, zal u gevraagd worden het verschil bij te betalen.

10. Wat als ik een nieuwe boeking maak met de voucher en er nog steeds reisbeperkingen gelden?

In het geval dat u een nieuwe vakantiewoning heeft geboekt met de voucher, en deze helaas opnieuw moet worden geannuleerd vanwege een gewijzigde reisbeperking, ontvangt u het betaalde bedrag in de vorm van een nieuwe voucher.

11. Waarom word ik per mail geïnformeerd dat mijn boeking wordt omgezet in een voucher en niet per telefoon?

Om u meteen duidelijkheid te geven doen we dit per e-mail en ontvangt u ook digitaal uw voucher met de hoogte van de waarde van uw voucher.  

12. Ik heb een toekomstige boeking bij jullie gemaakt, maar ik maak me zorgen dat ik niet kan reizen vanwege het Coronavirus, wat moet ik doen?

We houden al onze boekingen nauwlettend in de gaten. In het geval dat reizen naar of van de vakantiebestemming onmogelijk is, zullen wij u proactief informeren. Wij raden u aan om op de hoogte te blijven van de maatregelen en adviezen van uw eigen overheid. Uw veiligheid staat voorop!

13. Hoe kan ik mijn originele boekingsovereenkomst bewaren?

Uiteraard houden wij de status van uw oude boeking, uw voucher en uw nieuwe boeking goed voor u op orde. U heeft de oude boekingsovereenkomst per e-mail ontvangen. Bewaar deze e-mail samen met uw voucher en uw originele betalingsbewijs op uw computer voor alle zekerheid.

Wij helpen u graag per mail of telefonisch verder met het maken van uw nieuwe boeking. Alvast bedankt voor al uw begrip!