HomeZuid-Limburg› Kasteel Strijthagen XL

Kasteel Strijthagen XL — Vakantiehuis Landgraaf, Zuid-Limburg

Prijzen en beschikbaarheid

MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen verborgen kosten!
Midweek:
Ma 21-9-20 - Vr 25-9-20
 
€ 1992
Boeken ›

Gasten ervaren Beaujean Vacances

 

Kasteel Strijthagen XL

Landgraaf
Zuid-Limburg

 • Max. 34 pers. (+3 baby's)
 • Niet toegestaan
 • 12 Slaapkamers
 • 10 Badkamers
 • Wifi aanwezig
 • Unieke ervaring: overnachten in een museum
 • Prachtig rijksmonument te midden van een vijverpark

Kasteel Strijthagen XL bestaat uit de 26 persoons vakantiewoning Kasteel Strijthagen en de 8 persoons vakantiewoning de Klokkentoren. Beide gelegen op hetzelfde terrein.
Uiteraard is er een gemeenschappelijk grote eetkamer aanwezig in het kasteel zelf. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een tweede grote eetkamer bij te boeken, eveneens gelegen in de Carré-hoeve van Kasteel Strijthagen.

De 34-persoons vakantiewoning Kasteel Strijthagen XL is een unieke vakantiewoning in het bestand van Beaujean Vacances. Te midden van een mooi vijverpark ligt dit best bewaarde kasteel van Landgraaf. En de vakantiewoning bevindt zich ook écht in het gehele Kasteel zelf. U bent dus voor een weekend even
kasteelheer of vrouw. Het volledigse complex van Strijthagen omvat het kasteel, een 17de eeuwse voorburcht, een rentmeester woning en vele hectare bossen en meerdere visvijvers en een gigantische kunst tentoonstelling. 

Reeds in publicaties van de 13de eeuw wordt het landgoed genoemd. Er hebben zich in de rijke historie van het kasteel vele veranderingen voorgedaan zowel in het gedaante van het kasteel zelf maar ook de wisseling van de zeer verschillende eigenaren die het kasteel heeft gehad. Eigenaren die zoal de revue passeren zijn de eigenaar van de Oranje Nassaumijnen en de kunstenaar Aad de Haas die vele jaren met zijn familie op het kasteel heeft gewoond en er in 1972 is overleden. In 1976 wordt de gemeente Schaesberg eigenaar en volgt een ingrijpende restauratie om de geleden mijnschade te herstellen. Mondo Verde is nog eigenaar geweest en de gemeente Landgraaf heeft het uiteindelijk gekocht uit de failliete boedel van Mondo Verde met als ultieme doel om een geschikte koper te vinden die het gehele kastelencomplex in gebruik zou nemen en veilig zou stellen voor de volgende generaties. Deze beschermengel werd gevonden in de huidige eigenaren, het Russische kunstenaarsduo Alexander en Katja Taratynov.

Toen Alexander en Katja in 2015 het kasteel bezochten was het naar eigen zeggen een triest schouwspel. De algehele binnenplaats van de voorburcht was een waar bos, alle tuinen waren volledig overwoekerd om van de staat van de gebouwen nog maar te zwijgen. Twee jaar lang hebben zij zich ingezet om het kasteel weer in ere te herstellen, zoveel mogelijk met behoud van de prachtige oude elementen. En uiteraard met een eigen signatuur…
Alexander is namelijk een bekende Russisch-Nederlandse beeldhouwer en zijn vrouw Katja is kunstschilder. Hun kunst is letterlijk in alle ruimtes van Kasteel Strijthagen aanwezig.
Alexander staat bekend om zijn immens grote bronzen creaties. Het meest bekend is wellicht zijn driedimensionale versie van Rembrandts Nachtwacht. Indien u denkt dat het origineel zich bevindt op het Rembrandtplein in Amsterdam, dan heeft u het mis. Het origineel staat namelijk te pronken direct voor het trappenportaal van uw vakantiewoning.

Als u aankomt bij het landgoed dan betreedt u via de poort de binnenplaats van de voorburcht, een witte U-vormige hoeve. In deze carré-hoeve bevindt zich vakantiewoning de Klokkentoren. Op de binnenplaats staan eveneens een aantal grote bronzen kunstwerken van Alexander.  Aan de rechterzijde betreedt u via een tweede hekwerk het terrein van Kasteel Strijthagen. Hier treft u op ware grote dus de 16 leden van de Nachtwacht aan die lijken te waken over Kasteel Strijthagen. Aan de overzijde van de binnenplaats ligt de U-vormige hoeve, in deze hoeve bevindt zich de Klokkentoren. Aan de rechterzijde van het kasteel in de terra kleurige rentmeesterswoning wonen de eigenaren met hun twee dochters.

Via het trappenportaal aan de voorzijde van het kasteel betreedt u het gedeelte Kasteel Strijthagen en zo komt u binnen in de imposante hal.
Boven de brede houten trap hangen 4 grote kunstwerken van Katja die de 4 jaargetijden symboliseren. Steekt u de hal recht over dan komt u in de sfeervolle eetkamer van het kasteel. De eetkamer met diamanten kroonluchter, het prachtige gipsplafond en de originele muurdecoratie is een ware lust voor het oog.
Vanaf de eetkamer heeft u links toegang tot de goed uitgeruste en sfeervolle keuken. Eveneens kunt u vanuit de eetkamer via dubbele openslaande deuren naar het bordes aan de achterzijde van waar u een prachtig uitzicht heeft over de visvijvers en het gehele landgoed. 
Rechts van de eetkamer bevindt zich een tweede eetkamer.
Verder bevindt zich op de beneden verdieping nog een woonkamer met flatscreen en een separaat toilet.

Op de eerste verdieping bevinden zich vier 2-persoonsslaapkamers die allen uitkomen op de grote overloop. Iedere kamer is naar een eigen thema ingericht, allemaal in de stijl en de allure van het kasteel. Een van de slaapkamers is voorzien van een eigen badkamer met ligbad, wastafel en toilet. De overige kamers kunnen gebruik maken van de separate luxe badkamer. De badkamer is betegeld met Spaanse wandtegels en voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet. 
Ook is er nog een grote vergaderruimte op deze verdieping die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. 
​Op de tweede verdieping, die middels twee trapopgangen te bereiken is, bevinden zich de overige 4 slaapkamers. 
​Er zijn twee 4-persoons slaapkamers, ieder voorzien van een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. En er zijn twee 2-persoonskamers ook allebei met een eigen badkamer.
​Alle kamers zijn stuk voor stuk prachtig! U slaapt onder de 6 meter hoge dakstoel met oude spanten en open tot in de nok. Ook hier is weer in iedere kamer de kunst terug te vinden die Kasteel Strijthagen zo uniek maakt.
​Tot slot is er ook nog een tweede woonkamer aanwezig met keuken blok. Hier kunt u zich even terug trekken van de groep en genieten van de rust.  

​Wilt u echt even totale rust? Dan is er in het souterain een Finse sauna bij te boeken. De sauna beschikt over een dubbele douche en 2 ligstoelen. 

Direct in de poort van de U-vormige burcht bevindt zich aan de linkerzijde de trapopgang naar vakantiewoning de Klokkentoren. De Klokkentoren is een bijzondere woning. Doordat de woning zich deels in de voorburcht bevindt en deel in de toren bevinden zich veel trappen in het huis. Hierdoor krijgt de woning een speels karakter!
Bovenaan de trap komt u in een klein halletje welke toegang geeft tot 2 kleine appartementen en de trapopgang naar de leefruimtes. De twee kleine appartementen zijn ingericht als losse wooneenheden. Zo beschikken ze over een eigen badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. Er is een klein keukenblokje met koelkast aanwezig en een kleine zithoek. Op de vides bevindt zich in het eerste appartementje een 2 persoonsslaapkamer en in het tweede appartementje een 4-persoonsslaapkamer.
Gaat u vanuit het halletje naar boven dan passeert u eerst een tussen étage waar zich een 2-persoonsslaapkamer bevindt met eveneens een eigen badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. Een halve trap hoger bevindt u zich ook echt in de klokkentoren zelf en wel in de leefkeuken. Door de leeftijd van het gebouw loopt de vloer hier een beetje scheef. De keuken is voorzien van een 4-pits keramisch fornuis, een hete lucht oven, koffiezetapparaat, waterkoker, Senseo-apparaat.
Weer een verdieping hoger bevindt zich de woonkamer. Dit is eigenlijk een grote vierkante ruimte met aan weerszijde een raam dat uitzicht biedt over het landgoed. Het mechanisme van de twee torenklokken en wijzerplaten aan de buitenzijde is zichtbaar in de woonkamer. U hoort hier een zachte klik als de wijzers langzaam vooruit tikken en ieder heel uur luidt de bel aan de buitenzijde. Indien u dit als storend ervaart kan de bel ook uitgeschakeld worden. In de woonkamer bevindt zich verder de zithoek en de flat screen.

Als gast van Landgoed Strijthagen heeft u toegang tot de vele hectare die het domein groot is. U kunt er vissen in de visvijvers en uitgebreid wandelen en picknicken in de omringende bossen.
Het landgoed ligt letterlijk in de achtertuin van het themapark Mondo Verde en op een steenworp van de dierentuin het Gaiapark. U kunt de wisselende kunstexpositie bekijken in de eigen galerij. 
Ook beschikt u over een privé terras in de fruitgaard aan de buitenzijde van de voorburcht. Een echte privé tuin heeft u dus niet maar neemt u van ons aan dat er aan buitenruimte geen gebrek is op landgoed Strijthagen.

De eigenaren bieden u de mogelijkheid aan een massage te reserveren tijdens uw verblijf. 
U hoeft nergens naar toe, alles wordt in uw slaapkamer geregeld. 
Welnessmassage 60 min - 60 €
Welnessmassage 90 min - 85 €

Deze massage's kunt u telefonisch reserveren bij Tatsiana Schoonbrood: 06-41202387

Kortom, wij verwelkomen u graag in Kasteel Strijthagen XL.

Kasteel Strijthagen XL bestaat uit het Kasteel zelf en de Klokkentoren. 

Soorten Bedden totaal 

 • 1 x  Indisch 2 pers. bed, 2.10m bij 1.40 m. (in het Kasteel)
 • 1 x 2 pers. hemelbed, 2.10m bij 1.80m. (in het Kasteel)
 • 16 x 1 pers. boxspringbed 2m bij 1m (in het Kasteel)
 • 3x 2 pers. boxspringbed 2.00 bij 1.60m (in de Klokkentoren)
 • 1x 2 pers. boxspringbed 2.00 bij 1.80m (in de Klokkentoren)

Indeling Kasteel Strijthagen

Soorten Bedden

 • 1 x  Indisch 2 pers. bed, 2.10m bij 1.40 m.
 • 1 x 2 pers. hemelbed, 2.10m bij 1.80m.
 • 16 x 1 pers. boxspringbed 2m bij 1m 

1ste Verdieping

 • 3 x - 2 persoonskamer
 • 1x 2 persoonskamer met eigen badkamer

2de Verdieping

 • 2 x 4 persoonskamer met eigen badkamer
 • 3 x 2 persoonskamer met eigen badkamer

Badkamer 1

 • 1ste verdieping
 • Ligbad
 • Douche
 • Wastafel
 • Toilet

Badkamer 2

 • 1ste verdieping
 • Ligbad
 • Wastafel
 • Toilet
 • Gekoppeld aan slaapkamer

Badkamer 3

 • 2de verdieping
 • Douche
 • Wastafel
 • Toilet
 • Gekoppeld aan slaapkamer

Badkamer 4

 • Op een entresol op 2de verdieping
 • Douche
 • Wastafel
 • Toilet
 • Gekoppeld aan slaapkamer

Badkamer 5

 • 2de verdieping
 • Douche
 • Ligbad
 • Wastafel
 • Toilet
 • Gekoppeld aan slaapkamer

Badkamer 6

 • 2de verdieping
 • Ligbad met douche 
 • Wastafel
 • Toilet
 • Gekoppeld aan slaapkamer

Badkamer 7

 • Op een entresol op 2de verdieping
 • Douche
 • Wastafel
 • Toilet
 • Gekoppeld aan slaapkamer

Woonkamer 1

 • Begane grond
 • Woonkamer
 • Flatscreen
 • Radio - Cd-speler

2de woonkamer

 • Gelegen op de 2de verdieping
 • Woonkamer
 • Voorzien van tweede volledig ingerichte keuken

Speelkamer

 • Op de entresol boven de tweede woonkamer
 • 2de verdieping
 • Flatscreen
 • Dvd speler
 • Div. spelletjes

Eetkamer

 • Begane grond
 • Tuindeuren naar het bordes

Tweede eetkamer

 • Begane grond

Keuken

 • Begane grond
 • Separate keuken

Keuken voorzieningen

 • Magnetron
 • Hete lucht oven
 • 6 Pits - Elektrisch fornuis
 • Koffiezetapparaat
 • Senseo
 • Waterkoker
 • Broodrooster
 • Koel / vriescombinatie
 • Vaatwasser

2de keuken 

 • Magnetron
 • Hete lucht oven
 • 4 Pits - keramisch fornuis
 • Koffiezetapparaat
 • Senseo
 • Waterkoker
 • Broodrooster
 • Koel / vriescombinatie
 • Vaatwasser

Ruimte indeling Strijthagen 

 • Enorme hal met trappenhuis
 • Woonkamer 
 • Keuken
 • 2de woonkamer op de tweede verdieping met 2de open keuken opstelling
 • Twee eetkamers
 • Overloop
 • Vergaderzaal
 • 9 slaapkamers
 • 7 badkamers
 • Separaat toilet
 • Finse sauna (separaat bij te huren)

Verwarming

 • CV

Separaat toilet 1

 • Begane grond - Etage

Indeling Klokkentoren 

Dit onderdeel bevindt zich in de carre-boerderij

Ruimte indeling

 • Trappenopgang in de toegangspoort
 • 1ste verdieping halletje met toegang tot de twee appartementjes met eigen badkamer
 • Tussen étage met 2persoons slaapkamer met eigen badkamer
 • 2de verdieping met leefkeuken
 • 3de verdieping met woonkamer

1 ste verdieping

 • 1x - 2 persoons woon/slaapkamer met eigen badkamer, keukenblokje en zithoek.
  • De badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet
 • 1x - 3 persoons woon/slaapkamer met eigen badkamer, keukenblokje en zithoek
  • De badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet

Tussen etage

 • 1 x - 2 persoons slaapkamer met eigen badkamer
  • De badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet

Woonkamer

 • Bevindt zich boven in de toren op de 3de verdieping
 • Flatscreen
 • Radio - Cd-speler
 • Zithoek

Leefkeuken

 • ​Bevindt zich op de tweede verdieping in de toren

Keuken voorzieningen

 • Hete lucht oven
 • 4Pits - Keramisch fornuis
 • Koffiezetapparaat
 • Senseo
 • Waterkoker
 • Broodrooster
 • Koel / vriescombinatie
 • Vaatwasser

Algemeen

 • Volledige keukeninventaris aanwezig.
 • Kinderbedje
 • Kinderstoel
 • Centrale verwarming
 • Dekbedden aanwezig zowel 1-persoons als 2-persoons dekbedden. 
 • Gemeenschappelijke - Parkeerplaats
 • Internet

Tuin /Terras

 • Tuin 
 • Terras Prive aan de voorzijde van de carrehoeve
 • Tuinmeubilair
 • Gemeenschappelijke binnenplaats

Bijzonderheden:

 • Let op! Er is geen separaat toilet aanwezig. Wel beschikt iedere slaapkamer over een eigen toilet. 
 • Let op! Deze woning is niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn ivm de vele trappen in het verblijf.  

Algemeen voor beiden panden gezamenlijk 

 • Volledige keukeninventaris aanwezig.
 • 2 x Kinderbedjes
 • 2 x Kinderstoel
 • Centrale verwarming
 • Dekbedden aanwezig
 • Gemeenschappelijke - Parkeerplaats
 • Internet

Sauna

 • Finse 6-persoons sauna
 • Inloop regendouche
 • ​Ligstoelen
 • Gelegen in het souterrain van Kasteel Strijthagen

Tuin /Terras

 • Tuin 
 • Terras Prive
 • Tuinmeubilair

Afstand tot

 • 3 km - Supermarkt
 • 4 km - Binnen Zwembad
 • 4 km - Buiten Zwembad
 • 3 km - Dorpskern
 • 3 km - Tankstation
 • Vanaf de voordeur - Wandelroute
 • Vanaf de voordeur - Fietsroute
 • 3 km - Bakker
 • 3 km - Slager
 • 9 km - Golfbaan

Omgeving Kasteel Strijthagen XL

Kasteel Strijthagen XL is gelegen in een prachtig stukje natuur, gelegen middenin de levendige plaats Landgraaf. Het kasteel is schitterend gelegen in een prachtig stuk groen op een unieke locatie.
De vakantiewoning ligt middenin een bosgebied op steenworp afstand van het park Mondo Verde. Vanuit de voordeur kunt u prachtige wandelingen maken en volledig rondom Mondo Verde lopen en genieten van al het moois dat de omgeving bied.
Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen en heerlijk tot rust komen tijdens het vissen in de enorme vijver, die ook toegankelijk is voor wandelaars en toeristen.

U bent op loopafstand gelegen van SnowSorld. Benieuwd naar de hoogste plek van Landgraaf? De mijnsteenberg Wilhelmina is de grootste mijnsteenberg van Nederland en heeft een voluma van maar liefst 20 miljoen m3. Afgraven was te veel werk en te duur, dus er werd een alternatief bedacht en zo kwam SnowWorld Landgraaf tot leven. Naast SnowWorld is de 508 tellende trap gelegen en overbrugt 90 meter en is 248 meter lang. De trap is beneden veel breder dan boven en hierdoor lijkt het alsof de trap oneindig is. Vanaf boven heeft u een prachtig uitzicht en kijkt u over heel Landgraaf en Kerkrade.

Culinair genieten in de directe omgeving is ook geen probleem. Ga gezellig lunchen of dineren bij de Winselerhof en vanuit hier kunt u prachtige wandelingen maken. Aan de andere kant van het bos is Landgoed Overste Hof gelegen waar u kunt eten met een geweldig uitzicht.
Middenin het gezellige centrum van Landgraaf zijn er veel mogelijkheden om te eten, te dineren of te genieten van een drankje. Een andere goede uitvalsbasis is Kerkrade met een knus centrum op korte afstand van de woning.

Wilt u een stedentrip maken, dan zijn Maastricht, Luik én Aken binnen handbereik. Alle drie de steden hebben hun eigen sfeer, rijke historie, boeiend cultureel leven, aparte winkels en vele leuke restaurants.

Catering, workshops en wijnproeverijen

Voor gasten verzorgen wij een gevarieerd assortiment aan buffetten, diners, workshops en wijnproeverijen.

Catering, workshops en wijnproeverijen
Let op! Een andere website wordt geopend