Veel gestelde vragen - FAQ

Vakantiehuis algemeen

Mag mijn huisdier mee naar de accommodatie?

In bijna alle woningen zijn huisdieren toegestaan. Enkel in vakantiewoningen de Wingberg, le Dragon en I Gen Broeck is het niet mogelijk om uw huisdier mee te nemen. Afhankelijk van de grootte van de woning mag u 1 of meerdere huisdieren meenemen. Tijdens het boekingsproces op internet komt u erachter hoeveel huisdieren maximaal mee mogen. Indien u telefonisch of per email boekt zullen onze medewerkers u kunnen vertellen hoeveel huisdieren er maximaal zijn toegestaan. Honden dient u ten alle tijden aangelijnd uit te laten! Verder zijn honden enkel toegestaan op de begane grond en niet op de slaapkamers etc.

Kan ik een woning bezichtigen?

Via ons centrale telefoonnummer kunt u altijd een bezichtigingafspraak maken. In combinatie met een optie bent u er zeker van dat de periode waarin u de accommodatie zou willen reserveren dan ook nog beschikbaar is. Onze medewerkers regelen dan graag voor u een kijkafspraak ter plaatse. Voor alle duidelijkheid; zonder concrete bezichtigingafspraak verschaffen wij u geen adresgegevens van onze accommodaties!

Wat is het adres van de vakantiewoning?

We vermelden bewust geen adressen van vakantiehuizen op onze website. Eigenaren en beheerders, maar vooral ook de aanwezige gasten vinden het niet prettig om onaangekondigd bezoek te ontvangen. Op deze manier zullen wij ook úw privacy respecteren als u in één van onze groepsaccommodaties logeert!

Ik reis met meerdere personen, wie is verantwoordelijk?

Diegene die de boeking bij ons afsluit en dus als hoofdboeker op de overeenkomst staat, wordt aangemerkt als opdrachtgever en is daarmee aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien.

Boeking plaatsen

Kan ik een optie nemen op een van de woningen?

U kunt altijd telefonisch geheel vrijblijvend een optie nemen op een van de accommodaties. Deze optie is geldig voor 7 dagen. Indien u een optie wenst te plaatsen vragen wij u naar uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Tevens verzoeken wij u vriendelijk om ons altijd uiterlijk binnen 7 dagen te laten weten of wij uw optie mogen annuleren of mogen omzetten in een boeking.

Hoe maak ik een boeking?

U kunt boeken via internet, per email of telefonisch. Telefonisch: tijdens onze kantoortijden kunt telefonisch reserveren door contact met 043-4559075. U krijgt dan een van onze medewerkers aan de lijn die de boeking stap voor stap met u zal doorlopen. Meteen tijdens het telefoongesprek ontvangt u per email al de boekingsbevestiging.

Kan ik met meer personen verblijven dan toegestaan?

De huurprijs is vastgesteld per de woning. U mag de accommodatie uiteraard met minder personen gebruiken, maar u betaald gewoon de huurprijs die is vastgesteld. Enkel de toeristenbelasting die per persoon per nacht wordt berekend, zal wijzigen indien u met meer of minder personen bent. Wilt u onverhoopt toch met meer personen in de accommodatie verblijven dan officieel is toegestaan? Dan kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen zodat we kunnen kijken of het mogelijk is om extra bedden bij te plaatsen.

Hoe kan ik mijn optie omzetten in een boeking?

Dit kunt u alleen telefonisch doen via 043-4559075.

Is een telefonische boeking een geldige overeenkomst?

Ja, een telefonische boeking is een geldige, mondelinge overeenkomst. Zodra wij opdracht krijgen om een boeking te maken, is er juridisch gezien sprake van een overeenkomst en deze is bindend.

Ik wil graag een afwijkende periode huren, kan dat?

Tijdens feest- en vakantiedagen gelden sowieso afwijkende perioden! Zo zullen wij er altijd voor zorgen dat u volop van de officiële feestdagen kunt genieten. Het paasweekend duurt bijvoorbeeld altijd tot dinsdag, Hemelvaart begint altijd op woensdag. Kerst & Oud en Nieuw verhuren wij enkel voor een week. Wilt u verder een afwijkende periode huren, bijvoorbeeld 1 nacht gedurende de midweek of enkele dagen van een midweek dan voorzien wij u graag - uiteraard geheel vrijblijvend - van een prijsopgave. In een weekend is het helaas niet mogelijk om een korter verblijf te boeken.

Prijzen & beschikbaarheid

Wij vertrekken al op zondag. Maakt dat verschil uit voor de huurprijs? En hoe laat moeten we de woning op zondag verlaten?

De huurprijs is vastgesteld per woning. Indien u al vertrekt op zondag veranderd dat niks aan de huurprijs. Enkel de toeristenbelasting die per persoon per nacht wordt berekend zal dan wijzigen. De vertrektijd is standaard 10h ’s ochtends. Natuurlijk mag u op zondag gedurende de hele dag in de accommodatie verblijven. Mochten wij dit onverhoopt vergeten zijn te vermelden op uw reserveringsbevestiging dan kunt u er dus toch van op aan dat u gedurende de hele dag mag blijven. De uiterlijke vertrektijd op zondag is 20.00!

Wat is de totale kostprijs van mijn verblijf?

Beaujean Vacances heeft als policy om alle berekenbare kosten inclusief in de prijs te tonen. Kosten per persoon, indien aanwezig, kunnen pas berekend worden indien we de precieze samenstelling van het reisgezelschap kennen (aantal volwassenen, kinderen, etc..). Dit reisgezelschap dient u op te geven tijdens het online boeken, daar krijgt u dus de definitieve totaalprijs te zien.

Hoe weet ik of het vakantiehuis nog vrij is?

Op de informatiepagina van het door u geselecteerde vakantiehuis vindt u een kalender. Op de donkergroene dagen kunt u aankomen. Indien u klikt op deze aankomstdag, verschijnt ook meteen de prijs eronder.

Kan ik via jullie een groepsannuleringsregeling afsluiten?

U kunt bij ons een groepsannuleringsregeling afsluiten. De kosten hiervan bedragen 5% van de kale huursom. Het afsluiten van een annuleringsregeling kan tijdens het boeken van de accommodatie. Het is zeer aan te raden om een groepsannuleringsregeling af te sluiten. Let op! Dit betreft een regeling voor de hele groep. Vaak zult u zelf al over een reis / annuleringsverzekering beschikken. Aan die verzekering hebt dan enkel u iets en soms de eerste- of tweedegraads familieleden. Bestaat uw groep echter uit allemaal vrienden/ familieleden of collega’s dan moet ieder voor zich een beroep doen op zijn eigen verzekering. Een groepsannuleringsregeling biedt u de mogelijkheid om in vervelende omstandigheden op een makkelijke manier voor de gehele groep te kunnen annuleren. Leest u echter ALTIJD de regeling van te voren goed door om te kunnen beoordelen of de regeling voor u van dienst kan zijn. Als u een annuleringsregeling bij ons afsluit, bent u verplicht om de volledig ingevulde deelnemerslijst binnen 10 werkdagen na het boeken aan ons te retourneren.

Mijn boeking & betaling

Hoe kan ik betalen?

Na het boeken van vakantiehuis krijgt u een uitnodiging tot betaling. U heeft dan de keuze om veilig online te betalen, via iDeal of Bancontact. Daarnaast heeft u nog steeds de keuze om per bankoverschrijving te betalen. Indien u een last-minute boeking plaatst, heeft u enkel de mogelijkheid om online te betalen.

Kan ik na mijn tweede aanbetaling nog artikelen bijbestellen?

U kunt ons ten alle tijden telefonisch bereiken om te vragen of het nog mogelijk is om artikelen bij te bestellen. Het kan voorkomen dat u als het kort dag is, de kosten contant moet voldoen bij aankomst.

Ik ben te laat met betalen! Wordt mijn boeking nu geannuleerd?

Heeft u de betalingstermijn overschreden, neem dan direct contact met ons op.

Kunnen we een dag meer of minder verblijven dan toegestaan?

Indien u afwijkend wilt boeken, neemt u best contact op met onze klantendienst. We kunnen dan samen met de huiseigenaar bespreken wat er mogelijk is. Ook indien u reeds geboekt heeft en wilt eventueel een dag meer of minder verblijven, neemt u best contact op met onze klantendienst.

Annuleren

Ik heb geen groepsannuleringsregeling bij Beaujean Vacances afgesloten maar wij kunnen niet komen, wat nu?

Als u niet kunt komen, dan wordt enkel de kale huursom en de reserveringskosten aan u in rekening gebracht. Als u geen annuleringsregeling bij ons heeft afgesloten kunt u nog proberen of u via uw eigen verzekering iets vergoed krijgt. Bij ons zijn dan gewoon de RECRON-voorwaarden van toepassing. Deze staan beschreven in onze algemene voorwaarden.

Kan ik mijn boeking nog kosteloos annuleren?

Nee, de overeenkomst is definitief na aanvaarding door de reiziger (u als gast) van het aanbod van de boekingsorganisatie (wij, Beaujean Vacances), wat wordt vastgelegd in de boekingsbevestiging. Ook bij boeking via internet of per telefoon is een huurovereenkomst definitief. De 'Wet Koop op Afstand' is niet van toepassing op de verhuur van groepsaccommodaties.

Ik heb al geboekt, kan ik alsnog een groepsannuleringsregeling afsluiten?

Het is mogelijk om binnen zeven dagen na boeking alsnog een groepsannuleringsregeling af te sluiten, indien er nog geen annuleringsreden bekend is. Neem hiervoor telefonisch contact op met Beaujean Vacances.

Overige

Hebben jullie algemene voorwaarden?

Ja, wij beschikken over algemene voorwaarden. Klik hier om de algemene voorwaarden te bekijken.

Wie is Beaujean Vacances?

Beaujean Vacances is sinds 1992 actief in de verhuur, de bemiddeling en het beheer van groepsaccommodaties en vakantiewoningen in Nederlands Limburg en de Belgische Voerstreek. Inmiddels beschikken wij over een 70-tal groepsaccommodaties en is ons aanbod uitgebreid naar de Ardennen. Daarnaast hebben wij ook karakteristieke vakantiehuizen en appartementen in Italie en deze vindt u op www.lanavicella.nl. Al onze medewerkers zijn zeer uitgebreid op de hoogte van de ins en outs van de vakantiewoningen. Wij proberen u ten alle tijden zo goed mogelijk te adviseren bij de keuze voor uw vakantieverblijf. Klik hier voor onze contactgegevens en meer informatie over ons.

In de bijlage bij mijn boeking zit een deelnemerslijst, moet ik die volledig invullen?

Iedere logiesverstrekker is volgens het Wetboek van Strafrecht verplicht om een registratie bij te houden van zijn overnachtende gasten. Zo kan een huiseigenaar bij een calamiteit als brand of Covid-19 uitbraak direct aan de hulpverleners laten zien wie er logeert. Het is daarom ook in het belang van uw eigen veiligheid om de gevraagde gegevens te allen tijde accuraat in te vullen. Daarnaast kan de gemeente vragen om de gegevens uit dit zogenaamde nachtregister aan te leveren. Dit heeft te maken met de aangifte van de toeristenbelasting en de controles hierop. Indien u een annuleringsverzekering bij ons heeft afgesloten, dient u de lijst al binnen 10 werkdagen na het boeken aan ons geretourneerd te worden.